PARACAS KAFATASLARI NEDİR?

Paracas kafatasları Peru’nun güney kıyısında bulunmuştur. Perulu arkeolog  Julio Tello , 1928 yılında Paracas çöl yarımadasında 300’den fazla böyle uzun şekli olan kafatasları buldu…

Paracas kafatasları üç nedenle önem taşır: Birincisi bu kafa tasları,Dünya’nın herhangi bir yerinde bulunan en uzun kafataslarıdır;İkincisi gizemli ve bilinmeyen DNA içerirler;üçüncüsü ise bunlar bulunan diğer uzun insan kafataslarından yapısal olarak farklıdırlar.

PEKİ BU KAFATASLARININ BÖYLE OLMASININ NEDENLERİYLE İLGİLİ KURAMLAR NEDİR?

YAPAY DEFORMASYON?

Bazı yerliler,uzun kafa yapısını,sosyal ve ruhsal statüyle ilişkilendirmişlerdir.Bu sebeple bunu yapay bir şekilde,yani yapay bir deformasyonla sağladıkları bilinmektedir.Daha bebekken kafayı,uzun bir süre boyunca iki ahşap parçasının arasına sıkıştırarak,uzun kafatasını elde ederlerdi.Bu çok eski bir teknikti.

Bazı kültürler bunu uygulamaya günümüzde de devam etmektedir.Ancak Parakas kafatasları genetik yapıları bakımından bu kafataslarından farklıdır.

GENETİK Mİ?

Bir genetik mutasyonun Paracas kafataslarına bu uzun kafatası görünümünü verdiği yönünde bazı kanıtlar vardır .

Yapılan DNA testleri kafataslarının yabancı bir dna, yani daha önce görülmemiş bir genetik mutasyon içerdiğini göstermektedir. Bu mutasyon ile kafatasının uzaması mümkün müdür? Belki de Paracas halklarının saç renginin değişmesine neden olan aynı genetik mutasyondur.Peru’da bulunan bu Paracas kafataslarının bazıları genetik olarak açıklanabilmektedir çünkü başka bir açıklaması olmayan kırmızı veya sarı saçlara sahiptirtirler.

UZAYLILAR ?

Gizemli genetik mutasyonla ilgili olarak, başka bir düşünce ye sahip olanlar da vardır. Paracas kafataslarının Nephilim’e (doğa üstü varlık-tevratta geçer) veya insan benzeri bir tür yaratığa ait olduğuna inanlar var .

Bu farklı DNA’ya ek olarak, kafataslarında, tamamen insan olmadıkları teorisini ciddi anlamda destekleyen bir başka özellik; kafatasının omurilikten geçtiği delik ve foramen magnumun yerinin(kafatasının altında bulunan boyun deliğinin anotomideki adı) insanlardan farklı olmasıdır.

En ilginci ise Paracas kafataslarının normal yani tipik insan kafataslarından “dörtte bir daha büyük ve yüzde 60 daha ağır olmasıdır.Burdan da anlıyoruz ki Paracas kafataslarının farklı olduğunu gösteren ciddi gerçekler var.

Şili’de bulunan İskelet

Şili’nin Atacama çölünde bulunan bu iskeletle Paracas kafataslarının bağları olup olmadığının araştırmaları halen sürüyor.

2003’te bulunan bu iskeletin kendine has özellikleri bulunuyor.İlk bulunduğunda maket olduğu düşünülen iskelet, sayısız bilim adamını şaşırttı. Gerçek olduğu anlaşılan ama çözülemeyen bir iskelet.Çünkü,en son teknolojiyi kullanmak bile,bu iskeleti anlamaya yetmiyor.

 

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Logo
Enable registration in settings - general